Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود تهی‌دست در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در خصوص آخرین وضعیت روابط تجاری دو کشور گفت: با وجود آنکه پاکستان کشوری است که به شدت به کمک‌های خارجی وابسته و تحت تاثیر سیاست‌های خارجی آمریکا و انگلیس قرار دارد اما در سال جاری شاهد رشد مبادلات تجاری بین دو کشور به خصوص در حوزه بخش خصوصی هستیم.

وی ادامه داد: مهمترین تاثیر تحریم‌ها در حوزه بانکی بوده و اکنون هیچ رابطه‌ای بین بانک‌های ایرانی و پاکستانی وجود ندارد و تسویه حساب‌ها از طریق صرافی‌ها یا به صورت تهاتر کالا صورت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تهی‌دست تصریح کرد: اصلی‌ترین کالاهایی که به این کشور صادر می‌شود مشتقات نفتی، سیمان، مواد شوینده و مصنوعات پلاستیکی است و میوه‌های باغی به خصوص گرمسیری، سیب‌زمینی، پیاز، برنج و مصنوعات نساجی از جمله کالاهای وارداتی از این کشور است. هر چند مهمترین و پرحجم‌ترین کالا سوخت است که به صورت قاچاق روزانه به این کشور می‌رود اما در بحث کالاهای قانونی تراز تجاری با اختلاف 40 درصدی به نفع ما است.

تهی دست با بیان اینکه سال گذشته حجم تجارت خارجی دو کشور بیش از یک میلیارد و 600 میلیون دلار بود، گفت: از ابتدای سال تاکنون وضعیت صادرات ما نسبت به همین مدت در سال گذشته افزایش خوبی داشته و به طور حتم اگر تحریم نبودیم این افزایش با شتاب بیشتری صورت می‌گرفت و سهم ما بیش از یک میلیارد دلار می‌شد. اکنون نیز می‌توان با ایجاد صندوق مشترک و تقویت مناطق ویژه اقتصادی همچون میرجاوه و انجام معاملات با پول ملی دو کشور به این امر کمک کرد.

وی ادامه داد: پاکستان می‌تواند در شرایط فعلی یک راه تنفسی خوبی برای ما باشد با توجه به اینکه بندر چابهار تنها نقطه‌ای از کشور است که از تحریم‌ها معاف شده است؛ می‌توان با احداث یک جاده 200 کیلومتری تا بندر گواتر و ایجاد پالایشگاه‌های کوچک و صنایعی که مورد نیاز پاکستان است علاوه بر تامین کالاهای این کشور در رفع فقر و محرومیت در منطقه سیستان و بلوچستان قدم برداشت.

تهی‌دست با اشاره به روابط قومی و قبیله‌ای اهالی سیستان و بلوچستان با ولایت سیستان پاکستان گفت: این رابطه‌ها نقش بسیار مهمی در معاملات دارد و با توجه به محدودیت‌های بانکی و صدور ضمانتنامه و ال سی اعتماد و اعتبار نقش مهمی را دارد. دولت نیز می‌تواند با تقویت سیستم مبادله کالا به کالا و سخت‌گیری کمتر مردم منطقه را به سمت انجام معاملات قانونی هدایت کند اکنون به علت وضعیت بد اقتصادی و بیکاری علاوه بر بنزین و گازوئیل حتی کپسول گاز هم قاچاق می‌شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر مشکل اصلی صادرکنندگان به پاکستان عدم ثبات قیمت‌ها است طرف پاکستانی اصرار دارد که قیمت‌ها حداقل تا 6 ماه ثابت بماند تا بتواند بر اساس آن برنامه‌ریزی کند اما چنین چیزی تقریبا در کشور ما اتفاق نمی‌افتد و همین امر سبب شده که آنها احتیاط بیشتری هنگام خرید جنس کنند. پاکستانی‌ها به دلیل گرانی سوخت علاقه دارند تا در ایران و به خصوص در استان سیستان و بلوچستان که فاصله کمتری دارد سرمایه‌گذاری کنند ما اگر بتوانیم در قیمت کالاهای خود ثبات ایجاد کنیم و مناطق ویژه اقتصادی در این استان را تقویت کنیم شاهد حضور و سرمایه گذاری تاجران پاکستانی خواهیم بود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بنزین جاده قاچاق گاز چابهار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۷۳۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورسیه دستیاران تخصصی پزشکی برای ارائه خدمت در مناطق محروم

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، ابوالفضل باقری فرد، از تدبیر وزارت بهداشت برای جذب دستیاران در رشته های مورد نیاز کشور خبر داد و گفت: در آزمون های سال گذشته در برخی از رشته های تخصصی همچون طب اورژانس، بیهوشی و طب اطفال داوطلبین کمتری تمایل به حضور داشتند و بعضا صندلی این رشته ها خالی بود. در سال گذشته، تمهیداتی انجام شد که تا حدودی این ظرفیت ها پر شوند.

بیشتر بخوانید: رقابت ۱۲ هزار داوطلب در آزمون دستیاری/ حقوق دستیاران اعلام شد

وی افزود: امسال با تصویب آیین نامه بورس بر اساس اعلام نیاز دانشگاه ها در چند رشته تخصصی که مورد نیاز کشور هستند سهمیه بورس خواهیم داشت. این سهمیه علاوه بر سهمیه آزاد به صورت بورس اعلام خواهد شد تا در مناطق محروم و در رشته هایی که متقاضی کمتری دارند، بتوانیم دستیار جذب کنیم.

باقری فرد، سپس به جزییات بورس اشاره کرد و گفت: مبلغ بورس به گونه ای است تا برای دستیاران خصوصا آنهایی که به صورت بومی جذب می شوند، ایجاد انگیزه کند. به عبارت دیگر دستیاران بورس، حداقل یک حقوق پزشک عمومی را نیز علاوه بر حقوق دستیاری دریافت خواهند کرد.

وی تغییرات در برنامه دستیاری را موجب بهبود مشارکت خواند و تصریح کرد: امیدواریم که با تغییراتی که در برنامه دستیاری ایجاد کردیم (افزایش دستمزد دستیاران و کاهش شیفت های کاری) باعث شود که امسال تعداد بیشتری از دستیاران را پذیرش کنیم.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، تاکید کرد: در رشته های مورد نیاز در دانشگاه های خاص و در مناطق محروم علاوه بر اینکه دستیاران به صورت معمول پذیرش می شوند به صورت بورسیه نیز پذیرش خواهند شد تا هزینه بهتری نسبت به سایر دستیاران دریافت کنند و به نوعی بورسیه دانشگاه ها در استان ها خواهند شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229860 برچسب‌ها دانشجویان علوم پزشکی

دیگر خبرها

  • ثبات قیمت دلار و سکه ادامه دارد
  • «نه» پاکستان به امرو نهی آمریکا درباره ایران
  • پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره ایران دست رد زد
  • بورسیه دستیاران تخصصی پزشکی برای ارائه خدمت در مناطق محروم
  • نه وزیر خارجه پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره روابط با ایران
  • کشف ۲۷ میلیون لیتر بنزین قاچاق
  • بورسیه دستیاران تخصصی پزشکی برای ارائه خدمت در رشته‌های مورد نیاز
  • کشف ۲۷ میلیون لیتر بنزین قاچاق و توقیف ۴۰۰۰ خودروی شوتی در یک سال
  • قیمت عجیب بنزین آنلاین!
  • رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا: ۲۶۵۰۰ خودرو در انبارهای غیررسمی پیدا کردیم / مسئولان از خودروهای شوتی حمایت می‌کنند