Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس به نقل از تسنیم، در حال حاضر حدود 5 درصد جمعیت کشور که بالغ بر 4 میلیون نفر می‌شوند از نعمت دسترسی به شبکه سراسری گاز بی‌بهره اند و اغلب این جمعیت که بیشتر در روستاها، نقاط دورافتاده و صعب‌العبور زندگی می کنند، نفت سفید و گازمایع (کپسول‌های 11 کیلویی) را به عنوان سوخت اصلی گرمایشی و پخت و پز خود استفاده می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجودی که گاز مایع در مصارف خانگی بیش از یک میلیون و 300 هزار خانواده ای که دسترسی به شبکه گاز ندارند، اهمیت بسزایی دارد، در طی سالهای اخیر، مردم بسیاری در نقاط مختلف کشور از جمله استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خوزستان از عدم دسترسی مناسب به گاز مایع، صف‌های طولانی و بازار سیاه آن گلایه کرده‌اند.

بیژن زنگنه، وزیر نفت شهریورماه امسال در این خصوص گفت: "اگر به هر خانوار ماهانه سه کپسول (هر کپسول 11 کیلو) تخصیص داده شود ماهانه 43 هزار تن می‌شود، ما اکنون روزانه 5 هزار تن کپسول توزیع می‌کنیم، اما کم می‌آید."

وی با بیان اینکه "ما تضمین کرده‌ایم گاز خانوارهایی را که به شبکه گاز دسترسی ندارند تأمین کنیم"، ادامه داد: "نیاز این خانوارها با روزی 1500 تن کپسول تأمین می‌شود، اما روزانه 5 هزار تن میان آنها توزیع می‌کنیم. باید مطمئن شویم حداقل این سه کپسولی را که ماهانه در اختیار خانوارها قرار می‌دهیم به دست مصرف‌کنندگان واقعی برسد، از این رو در حال تأسیس شبکه‌ای برای توزیع ال‌پی‌جی هستیم."

زنگنه با بیان اینکه "این خانوارها افزون بر دریافت ماهانه سه کپسول که مختص پخت‌وپز است ماهانه برای گرمایش نیز سوخت مایع دریافت می‌کنند"، افزود: "اما مسئله این است که ما هرچقدر هم گاز مایع توزیع می‌کنیم همچنان با کمبود روبه‌رو می‌شویم از این رو این بخش نیازمند مدیریت است، نمی‌گویم همه اینها قاچاق است، امکان دارد بخشی از این سوخت در مناطق مرزی برای قاچاق استفاده شود، اما بخشی از آن هم برای مصرف غیرمجاز خودروهاست، به دلیل خطرناک و غیراستاندارد بودن می‌گویم مصرف غیرمجاز است."

در واقع با وجود آنکه به گفته وزیر نفت، بیش از نیاز روزانه مردمی که به شبکه گاز دسترسی ندارند، گاز مایع تولید و توزیع می شود (بیش از سه برابر نیاز)، اما گزارش‌های مردمی حاکی از نارضایتی بخشی از مردم به ویژه روستاییان از نحوه توزیع گاز مایع است.

یکی از چالش های این عرصه، عدم توزیع مناسب است؛ به طوری که پیش از آنکه گازمایع به همه مردم برسد، توزیع کنندگان عنوان می کنند سهمیه کپسول‌های ارسالی تمام شده و این روند، به تشکیل صف‌های طولانی و بازار سیاه می انجامد. به نظر می رسد یکی از دلایل اصلی بروز این مشکل این است که توزیع کنندگان گاز مایع، به جای توزیع مناسب در تمامی پهنه تحت مسئولیت آنها، به توزیع در مناطق مرکزی یک دهستان یا بخش اکتفا می کنند و مردم باید برای تأمین گاز مایع مورد نیاز خود با پیمودن مسافتی قابل توجه، به نقاطی مشخص مراجعه کنند که در این نقاط متمرکز نیز، مصرف‌کنندگان غیرخانگی، مصرف‌کنندگانی که بیش از نیاز طبیعی خود خریداری می کنند و بعضا سواستفاده‌گرانی که گازمایع را برای مصارف غیرمجاز و یا قاچاق خریداری می کنند، در رسیدن کپسول‌ها به دست مصرف کننده واقعی اختلال ایجاد می کنند.

چالش دوم، نبود نظارت بر قیمت عرضه گاز مایع است به طوری که توزیع کنندگان اصلی و بعضا دسته دوم و یا دسته چندمی که برای سودآوری اقدام به خرید گاز مایع و عرضه آن به مردم می کنند موجب می‌شوند با قیمت‌هایی بیش از قیمت‌های مصوب، گاز مایع به دست مصرف کننده نهایی برسد.

چالش سوم، استفاده از گاز مایع در مصارف غیرمجاز است که مهمترین آن استفاده به عنوان سوخت خودرو بوده، چرا که وصل مستقیم کپسول گاز به سیستم سوخت رسان خودرو به صورت کاملا ناامین موجب شده هر از چندگاهی شاهد انفجار این گونه خودروها و آسیب مالی و جانی به مردم باشیم.

چالش چهارم، قاچاق کپسول‌هایی است که با قیمت‌های مصوب یارانه‌ای و با هزینه ملی برای مردم ایران تولید و عرضه می شود اما برخی سواستفاده گران با قیمت‌هایی بعضا تا 10 برابر در خارج از مرزهای ایران، این کپسول‌ها را به فروش می رسانند.

با توجه به اینکه مسئول بخش تولید و تأمین گاز مایع وزارت نفت و مسئولیت بخش توزیع و عرضه آن و همچنین مسئولیت نظارت بر قیمت عرضه این فرآورده، وزارت صنعت، معدن و تجارت است و 4 چالش اصلی مرتبط با گاز مایع، در بخش توزیع و نظارت بر قیمت بوده، می‌بایست وزارت صمت راهکاری برای مشکلات این عرصه ارائه دهد و یا با افزایش نظارت و پاسخگویی، دست سواستفاده گران را از مایحتاج زندگی مردم کوتاه کند.

با این حال، وزارت نفت که وظیفه اصلی تأمین سوخت مردم را برعهده دارد، راهکاری برای حل این چالش‌های اساسی نظام عرضه و مصرف گاز مایع ارائه کرده که این راهکار ثبت‌نام مصرف کنندگان واقعی در سایت تجارت آسان است. این سامانه که پیش از این برای تخصیص گازوئیل، نفت کوره و نفت سفید مورد استفاده قرار گرفته و امتحان خود را به خوبی پس داده، اخیرا برای ثبت نام متقاضیان گاز مایع نیز در استان‌های مختلف معرفی شده و مورد استفاده قرار می گیرد.

از اینرو، مصرف کنندگان گاز مایع در نقاطی که به شبکه سراسری گاز دسترسی ندارند می توانند با ثبت نام در این سامانه که با نام سامانه درخواست فرآورده‌های نفتی (سدف) نامگذاری شده، اقدام به دریافت مستمر (ماهانه) گاز مایع مورد تقاضای خود با قیمت مصوب کنند و برنامه ریزی شده با بهره برداری رسمی از این سامانه، توزیع گاز مایع فقط از این طریق صورت گرفته تا راهکاری برای حل 4 چالش مهم این عرصه باشد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد طرح ثبت‌نام الکترونیک توزیع گازمایع در سراسر کشور آغاز شده و از مزایای آن، اطمینان سرپرست خانوار از دسترسی مستمر به سهمیه ماهانه خود بدون منتظر ماندن در صف‌های طولانی است؛ همچنین در این طرح، دستگاه‌های کارت‌خوانی در اختیار متصدیان توزیع سهمیه‌های ثبت شده الکترونیکی قرار داده شده که فقط این دستگاه‌ها بر مبنای قیمت مصوب 9700 تومانی به ازای هر کپسول 11 کیلویی گاز مایع، قابلیت دریافت وجه دارند و اینگونه، مشکل گران فروشی و عرضه خارج از قیمت مصوب، حل خواهد شد.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: مصرف کنندگان گاز مایع کپسول ها ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۱۹۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر

 عباس مقتدایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، با بیان اینکه کشورهای غربی سال‌ها تلاش کرده بودند که مسئله فلسطین بازتاب جهانی نداشته باشد، گفت: با عملیات طوفان الاقصی نه تنها مسئله فلسطین بازتاب جهانی پیدا نکرد بلکه مقاومت مردم غزه به یک الگوی جهانی تبدیل شد و از همه مهمتر اینکه ماهیت اصلی و شعاری حقوق بشر غربی نمایان شد و افکار عمومی دنیا با جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت‌های بی‌دریغ دولت‌های غربی از آن مطلع شدند.

وی افزود: خیزش دانشگاهیان آمریکا نشان داد دوران موضوعی به نام جهانی شدن از دریچه نگاه مقامات آمریکایی گذشته و امروز تمدن غرب به یک چالش بزرگ برخورده و لذا باید سیاستمداران غربی در نگاه و رفتار خود به جهان اسلام، مسئله فلسطین و ادامه حمایت‌هایشان از صهیونیست‌های کودک‌کش تجدیدنظر کنند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه غربی‌ها با در پیش گرفتن استانداردهای دوگانه عملاً دموکراسی و حقوق بشر غربی را زیر سؤال بردند، گفت: در این هفت ماه غرب به جای اینکه موضع عملی و محکمی علیه جنایات رژیم صهیونیستی اتخاذ کند مدام از طریق قدرت رسانه‌ای خود، واقعیت‌های موجود را کتمان و جانب رژیم صهیونیستی را گرفته و از سوی دیگر انواع و اقسام حمایت‌های مادی و نظامی را از رژیم اشغالگر قدس به عمل آورده است.

مقتدایی ادامه داد: اما امروز ملت‌های جهان آگاه و هوشیار هستند و با چشمان خود می‌بینند و با عقلشان درک می‌کنند که چه اتفاقات دردناکی در اراضی اشغالی در جریان است که نمونه آن در خیزش اساتید و دانشجویان آمریکا ظهور و بروز پیدا کرده و از این خیزش می‌توان صدای تنفر از جنایات رژیم صهیونیستی را شنید. 

وی بیان کرد: رژیم صهیونیستی تمام کنوانسیون‌های بین‌المللی اعم از کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو را نقض کرده و قوانین مرتبط با حقوق بشر دوستانه را زیر پا گذاشته و از سوی دیگر از سلاح‌های ممنوعه علیه مردم مظلوم غزه بهره برده است. در چنین شرایطی هیچ انسان آگاه و صلح‌طلب و آزاده‌ای نمی‌تواند سکوت کند و معلوم است افرادی همانند دانشگاهیان آمریکا دست به خیزش علیه سیاست‌های حمایت‌گونه ایالات متحده آمریکا در قبال رژیم صهیونیستی می‌زنند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه غربی‌ها می‌خواهند جای جلاد و شهید را در تحولات غزه تغییر دهند، گفت: ولی غرب در این پروژه موفق نخواهد شد و با خیزش‌هایی که در اروپا و آمریکا آغاز شده این هدف به شکست کشانده خواهد شد. مردم دنیا آگاه شده‌اند و در عصری که ابزارهای ارتباطاتی روز به روز گسترش و توسعه پیدا می‌کنند کتمان حقیقت و تحریف واقعیت‌های ناشدنی است.

مقتدایی با اشاره به اقدام تنبیهی ایران علیه رژیم اشغالگر قدس گفت: رژیم صهیونیستی باید تنبیه می‌شد و حساب کار دستش می‌آمد که نباید پایش را از گلیمش درازتر کند. جمهوری اسلامی ایران تنها حکومتی در جهان است که استوار و قاطع از آرمان‌های مردم فلسطین دفاع می‌کند و درصدد تنویر افکار عمومی جهان نسبت به اتفاقاتی که در غزه در جریان است برآمده و به همین دلیل اقدامات روشنگرانه جمهوری اسلامی ایران نقش بسزایی در آشنایی افکار عمومی نخبگان علمی و دانشگاهی دنیا در این رابطه داشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صنایع در صورت رعایت مصرف از مشوق‌های پیش‌بینی شده بهره‌مند می‌شوند
  • ضرورت تامین امنیت سایبری شبکه های توزیع برق با فناوری نوین
  • تعویض۵۰۰ هزار کولر آبی پرمصرف در خراسان رضوی
  • فروشندگان لوازم خانگی و اداری زیر ذره‌بین بازرسان قرار گرفتند
  • طعنه سنگین عباس عبدی به کاظم صدیقی درپی ادعای توزیع بیش از ۴۷ هزار تن روغن مایع مسموم و تاریخ گذشته
  • مشترکان کم‌مصرف برق، خودرو جایزه می‌گیرند
  • عبور موفق از پیک تابستان امسال نیازمند همراهی مردم کردستان
  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید
  • خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر
  • تشدید خشونت‌ها علیه سیاستمداران، چالشی برای آلمان